7.6 C
Broby
2021-04-23
Hälsa Lokalt Näringsliv

Medicinsk fotvård för både fötter och välbefinnande

Fotvårdsspecialist i Broby
NÄRINGSLIV. Förra sommaren tog Jowita Podgorniak över fotvårdskliniken på Capio Vårdcentral i Broby. Där arbetar hon med medicinsk och förebyggande fotvård med personligt utformade behandlingar efter varje kunds behov.

Intresset för fotvård har Jowita med sig sedan sin tid som undersköterska inom äldrevården.
– Jag blev bekymrad över de äldres fötter som ofta var försummade. Det ledde till att jag utbildade mig till diplomerad medicinsk fotvårdsterapeut och öppnade kliniken Promedicinsk fotvård i Kristianstad, berättar hon.
I juni förra året utvidgade hon sin verksamhet till Capio i Broby där hon arbetar några dagar i veckan.
– Jag anpassar mig för alla kundgrupper med dagar och tider. Likaså kan jag göra hembesök om någon har väldigt svårt att ta sig till Capio. Jag tar också akuta besök men annars är det bara att boka en tid via telefon eller på nätet via bokadirekt.

Efter kundens behov
Behandlingarna anpassar Jowita helt efter kundens behov och hon betonar att det finns hjälp att få när man har problem med sina fötter. Hon har en bred kunskap om hur sjukdomar som diabetes, psoriasis och reumatism kan påverka fötterna samt kunskap om hur man åtgärdar problem som nageltrång, kartnaglar, svamp, förhårdnader, liktornar, hälsprickor och mycket mer. Det estetiska som medföljer är bara ett plus.
– Det är stor skillnad mellan vanlig och medicinsk fotvård. Det kräver kunskap om de skador olika sjukdomar kan orsaka just för fötterna men jag hjälper givetvis även till att vårda friska fötter. Många som har svårt att röra sig kan till exempel ha svårt med nagelklippning och får man inte hjälp med det så blir det ett problem till slut. I Kristianstad har jag till exempel avtal med flera äldreboenden dit jag regelbundet kommer för att vårda de boendes fötter.

Ingår i friskvård
Jowita välkomnar alla som kunder och påpekar att inte många vet om att medicinsk fotvård faktiskt ingår i friskvård.
– Jag välkomnar alla på en skön, avkopplande behandling som gör nytta för både fötter och välbefinnande. Det är bra för välmåendet att regelbundet vårda fötterna även i förebyggande syfte. Något jag vill poängtera är att jag både anpassar behandlingmetod och -produkter efter varje persons behov, säger Jowita som ser till att hela tiden utveckla och utbilda sig för att kunna erbjuda sina kunder det bästa.
– Jag älskar mitt jobb och blir lycklig av att kunna hjälpa folk med deras fötter. Det är ett tacksamt arbete när kunderna känner sig glada och nöjda efter en behandling, avslutar Jowita.

Text: jessica@espressomedia.se
Foto: privat

Relaterade inlägg

OIK:s Sportlovscamp

Ingela Lindström

Både Yin och Yang

admin

Galler och gallsten

admin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer