7.6 C
Broby
2021-04-23
Fritid Kommun

Ungdomsgården i Sibbhult får välbehövlig uppfräschning

Fritidsgård hus renovering
FRITID. I samband med ett fönsterbyte passar personalen på att fräscha upp lokalerna invändigt på Ungdomsgården i Sibbhult. Fritidsgården, som sedan två år drivs i Färe Montessoris regi, kommer att få en nystart med nya fräscha lokaler och en del nytt på programmet.
– Vår målsättning är att vi ska vara klara med tapetsering och målningsarbetet och kunna öppna för ungdomarna igen den 25 augusti, berättar Marie Karlström, verksamhetsansvarig på ungdomsgården.

Perfekt tillfälle
Fönsterbytet var ett perfekt tillfälle att även fräscha upp lokalerna i huset som fungerat som ungdomsgård på orten i många år. Sedan två år tillbaka driver Färe ekonomiska förening fritidsgården men verksamhetschef Marie Karlström poängterar att den är till för alla ungdomar, både i och utanför Sibbhult.
– Vi har lite andra förändringar på gång nu förutom renoveringen. Vi kommer att ha öppet tisdag, onsdag och torsdag varje vecka, kl. 14:30 – 19:30. Alexander Nilsson som ungdomarna känner sedan tidigare är nu pappaledig ett tag. Maja Hittenkofer är vikarie och kommer att arbeta tillsammans med Mikael ?, berättar Marie.

Nyheter på programmet
När det gäller aktiviteterna som erbjuds så blir det även lite nyheter. Tisdagar och torsdagar ägnar sig personal och ungdomar mycket åt musik. Ungdomarna får då bland annat möjlighet att prova på olika instrument. Onsdagarna kommer att bjuda på lite mer samtal och på en del aktiviteter utomhus, bland annat i naturen. Ett exempel som kan bli aktuellt är svampplockning. Aktiviteterna syns på instagram och facebook samt på anslag på ungdomsgården. Det krävs ingen föranmälan för att delta.
– Fritidsgården är rymlig och vill man inte delta i organiserade aktiviteter så har vi ett rum för pingis och airhockey, kök, pysselrum med småbord, TV/spelhörna och biljardbord och på ovanvåningen har vi utrymme för mer kreativa aktiviteter som målning.
Med anledning av årets pandemi så är programmet anpassat med fler utomhusaktiviteter, det finns handsprit tillgängligt och skulle det bli högt tryck på aktiviteterna så sprider personalen ut ungdomarna.
– Nu hoppas vi att ungdomarna ska känna sig välkomna, avslutar Marie Karlström.

Text: jessica@espressomedia.se
Foto: Erik Johannesson

Relaterade inlägg

Landshövdingens besök i Ö. Göinge

Ingela Lindström

Höstplantering och höstgödsling

admin

Padelhall förstärker nytt handels- och aktivitetsområde

admin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer