16.5 C
Broby
2020-07-13
Lokalt

Ställer in Broby marknad och Nationaldagsfirande

Torgdag

Lions Club i Östra Göinge tog 6 april beslut att ställa in vårens Broby marknad som planerades till första lördagen i juni. Samtidigt beslutade de att också ställa in Nationaldagsfirandet 6 juni. 

– Det är tråkigt men vi tar beslut utifrån nuläget och att inte kunna ha mer än 50 personer samlade fungerar helt enkelt inte för en marknad. Vi vill vara ute i god tid med beslutet. Dessutom är vi alla äldre som jobbar med arrangemanget. De flesta är 70+ så det är med tanke och omsorg om oss själva också, meddelar marknadsgeneral Christer Sylvan.

Broby marknad har anor ända tillbaka till juni 1773 och det är nu allra första gången i modern tid som en marknad ställs in. Beslutet att ställa in är taget för alla inblandades skull; arrangören, knallarna och besökares. 

Men höstmarknaden då?
– Vi satsar fullt ut på att arrangera Broby marknad till hösten, som vanligt den första lördagen i september. Då hoppas vi verkligen att det här med coronaviruset har passerat, säger Christer.

Nationaldagsfirandet

Även Nationaldagsfirandet blir inställt utifrån bedömningen att Sverige inte kommer att hinna ”starta upp” igen till dess. Hemvärnets Musikkår, som brukar delta vid firandet, har dessutom stoppat alla framträdanden. 

Vid firandet brukar Lions Club dela ut Pantamerastipendier och ungdomsstipendier, vilket nu alltså får vänta.
– Vi kommer att försöka hitta ett tillfälle för stipendieutdelning så fort det går. Pengarna bränner ju inte inne men självklart är det trevligast om det blir av med utdelning och då gärna i år, meddelar Uno Johansson. 

Text: jessica@espressomedia.se

Relaterade inlägg

Dags att hålla rent

Ingela Lindström

Maria är chef inom LSS

Ingela Lindström

Palmliljan förgyller Inges trädgård

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer