16.5 C
Broby
2020-07-13
Lokalt

Glimåkra PRO i november

Glimåkra PRO
Månadsmötet för november inleddes med en parentation, ljuständning och uppläsning av Per af Forselles dikt ”Ödesmättad”.

Efter genomgång av ekonomi och budget samt medlemsavgifter för 2020 (PRO Riks höjer med 20 kr) tog underhållningen med Bodil Nilldoff vid. Hon hade tidigare dockmuseet i Lönsboda och därifrån har hon sparat de viktigaste dockorna, alla med namn.

Bodil spelade och sjöng bland annat en sång som passade till namnen på dockorna. Mariann och Sven Rune Nilsson samt Hans Holmberg dukade fram en smakfull smörgåsbuffé.

Under mötet beslöts vidare att föreningen ska ställa upp med sex stycken nattvandringar i Glimåkra efter förfrågan från kommunen. Därefter avslutades mötet med sedvanlig dragning på lotterierna.

Reseträff

Onsdagen den 13 november bjöd föreningen in till reseträff och här var alla medlemmar välkomna även om de inte varit med på någon resa under året. Festen började med ett bildspel från årets landskapsresa, bilder som var tagna av Stig Celander och Ragnar Svensson. Landskapsresan var på tre dagar till Själland, Skåne med boende två nätter i Malmö.

Därefter avnjöts en god middag och föreningen framförde ett stort tack för årets resor och allt det goda som ordnats på våra samkväm och festligheter. Blombuketter överlämnades till Britt Rosenstråle, Lena Celander och Ragnar Svensson.

Efter en mycket trevlig kväll avslutade vi med kaffe och kaka samt dragning av lotterierna som innehöll många fina vinster. Med denna träff vill föreningen tacka alla medlemmar som bidrar för att göra våra träffar så uppskattade och föreningen bjöd på allt.

Ullared 

På morgonen den 20 november var vi många köpsugna som steg på bussen för vidare färd till Gekås i Ullared. Jörgen Renström från Röke Buss körde oss på ett säkert och tryggt sätt och vi var framme vid Ullared 08.45.

Vi hade bra tilltagen tid för både handel och möjlighet till mat. Bussen var ordentligt lastad med inköpta varor, klockan 15.30 lämnade vi Ullared och var åter i Glimåkra 17.45.

Italiensk vinafton

Onsdagen den 27 november var vi 52 medlemmarna i Pro Glimåkra som hade hörsammat en inbjudan till vinafton med Italien som tema. Uno Johansson presenterade fakta med en uppskattad berättelse om Italien samt dess viktigaste vindistrikt, därtill blev det smakprov av deras viner som visade sig vara alldeles utmärkta. Till detta fanns mat som har anknytning till Italien, vackert framdukat.

Efter en mycket trevlig eftermiddag avslutade vi vinaftonen med kaffe och kaka samt dragning av lotteriet.

Text och bild: Ragnar Svensson

Relaterade inlägg

Hemvändardag i Glimåkra

Ingela Lindström

Secondhandmarknad i Hjärsås

Ingela Lindström

Stor uppslutning för PRO Knislinge

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer