2.9 C
Broby
2020-01-27
Föreningsliv Lokalt

Höstaktiviteter hos Broby Pro

Höstaktiviteter hos Broby Pro
Seniormässan i Knislinge Folkets park i oktober var välbesökt och där befann sig Broby Pro liksom andra pro-föreningar i kommunen. Många tips till äldre kunde plockas upp där.

Den 9 oktober var det trivselträff igen i Folkets hus. Denna gång gästades träffen av representant från Kristianstads buss, Sune Håkansson, som berättade om deras seniorresor. Det var anpassade resor för de som inte hade så lätt för att ta sig fram utan hjälpmedel. Vid träffen medverkade också Lena Gustafsson, som spelade och sjöng sina goa sånger.

Träffen fick också besök av ”Fixarna”, kommunens egen fixartjänst, som är en grupp duktiga ”hemhjälpare” från handikappomsorgens dagliga verksamhet. Uppdragen utförs om tisdagar, får endast pågå under 1 timme per hushåll och är gratis. De får hjälpa till med enklare vardagssysslor, se kommunens hemsida.

I oktober hade Broby Pro tillsammans med Hästveda Pro en höstfest. Denna gång avnjöts den i Knislinge Folkets park till buffé från Systrarnas mat och musik och dans till Elvis 4 Ever.

Den 13 november var det så dags för höstmöte. Ordf. gick igenom skrivelser och rapporter i vanlig ordning och berättade om demonstrationen i Malmö, som distriktsföreningen ansåg var mycket lyckad. Om den var lyckad för pensionssystemet, som demonstrationen gällde, framgick inte. Kassören redovisade ekonomin, som hittills i år är god. Mycket tack vara våra sponsorer som hjälpt oss under 2019.

Efter genomgången tog Jörgen ”Bengan” Svensson från Tosteberga vid och underhöll i form av musik, sång, allsång och små anekdoter från möten med olika personer i livet.

Pro:arna hjälpte till med sången så gott de kunde. Det var sånger, mestadels från 60-70 talet, som alla kände igen.

Jörgen ”Bengan” Svensson
Jörgen ”Bengan” Svensson från
Tosteberga.

Styrelsen hade också, inför nästa år, tagit fram en aktivitetslista på ca 15 möjliga aktiviteter som medlemmarna kunde välja mellan och som kan sätta igång under 2020. Listan finns upplagd på hemsidan www.Pro.se/Broby.

Kommande träffar och roligheter: Luciatåg tillsammans med Svenska kyrkan i församlingshemmet fredag den 13 december kl. 14.00. Tips till nästa år: I januari är det dags för Osbyrevyn och i februari Phantom of the Opera i Kristianstad.

Text och foto: Birgitta Andersson

Relaterade inlägg

Från läsarsång till country – Jard Samuelson gästar Lönsboda

Ingela Lindström

Ny ägare till stug- och konferensanläggningen i Osby

Ingela Lindström

Han har ett väldigt roligt jobb: Att driva en ”resebyrå för folkbildning”

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer