10.9 C
Broby
2020-04-10
Kultur Nöje

Första bokmässan i Osby ”En sexa på en femgradig skala”

Första bokmässan i Osby ”En sexa på en femgradig skala”

Lördag den 26 oktober.Kanske ett historiskt datum? Absolut, åtminstone i Osby med omnejd.

Den första bokmässan arrangerades i Hantverkshuset. 17 författare med lokal anknytning medverkade. Arrangör var Liselotte Olsson på Bokhandeln i Osby. 

Lyckat? Helt klart, det pratas redan om en uppföljning!

– Jag vågade inte ha för höga förväntningar. Tänk om ingen kom? Men det blev väldigt lyckat med en ström av människor som besökte bokmässan under i stort sett hela dagen.

Liselotte Olsson från Bokhandeln i Osby andas ut. En snabbenkät bland besökare och medverkande författare ger ett tydligt svar. Ett riktigt bra arrangemang. Eller som Liselotte själv uttrycker det:

– En sexa på en femgradig skala. Och hon tillägger:

– Det finns mycket skrivlust i kommunen och många författare som har publicerat en eller flera böcker. Det känns riktigt roligt att ha haft 17 av dem här på mässan.

Barnböcker, faktaböcker,romaner och debattböcker. För att inte tala om hembygdsböcker. 

Av etablerade författare med flera populära verk bakom sig till debutanter som precis gett ut sin allra första bok. Bredden imponerar. Men det är ingen överraskning för Liselotte Olsson. Hennes branschkunskap berättar att det finns mycket skrivartalang i Osby kommun. 

– Naturligtvis ger den stora uppslutningen mersmak. Man kanske inte kan ha ett sådant här arrangemang varje år men att det blir en bokmässa nummer två i Osby är jag säker på.

Att låta läsare och författare träffas, att umgås och knyta kontakter, att lyssna på föredrag och botanisera bland alla böcker. Och inte minst att främja den lokala litteraturen. Det är vad bokmässan handlar om. Lite unikt med Osbys egen mässa är att alla medverkande har anknytning till kommunen.

Tilläggas kan att Bokhandeln i Osby tillhör kedjan Ugglan med 84 bok- och pappershandlare över hela Sverige.

Text och foto: Lasse Lindell

Medverkande på bokmässan

Angelika Viktorin, Eva Fridh, Karin Linderoth, Gun-Britt Bergström Lindell, Gay Glans, Artur Strid, Sixten Svensson, Christin Ekstrand-Simryd, Margareta Juhlin, Marcus Cato, Anders Blidberg, Susanne Gäre, Daniel Björk, Hilda Bjerstedt, Bertil Begander, Lena Kossila, Andreas Andersson. Dessutom Lönsboda och Visseltofta hembygdsföreningar.


Relaterade inlägg

Vi firar med Den lilla vävoperan

Ingela Lindström

Riksteatern Osbys Teaterresor

Ingela Lindström

Konsert med The Hebbe Sisters & Duo Sentire

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer