15.4 C
Broby
2020-07-13
Kultur Lokalt

Konst- och kulturrundan i Spjutaretorpsbygden

Konst- och kulturrundan i Spjutaretorpsbygden

I Spjutaretorpsbygden någon mil bort från kyrkbyn drar de boende och Härlunda hembygdsförening sitt strå till stacken för att levandegöra landsbygden.

Vi satsar på konst, kultur, samtal och mötesplatser. I år det är sjätte året i rad som vi ordnar Konst-och kulturrunda under tre dagar under Kristihimmelfärdshelgen, berättar Marianna Agetorp från föreningen.

Årets konstrunda har 12 utställarplatser med akvareller, mathantverk, loppis, trädgård, naturkonstverk, skulpturer, måleri och flera överraskningar.

Flera tillfälliga kaféer håller öppet och vi hoppas på varmt väder för att locka ut besökare i skog och trädgårdar, fortsätter Marianna.

Detta året har Härlunda hembygdsförening startat upp flera grupper som samlats för att minnas, märka ut och leta fram de gamla platserna för backstugor, torp, tjärbrännor, kolbottnar m.m. Dessa vandringar har ökat gemenskapen och kunskapen om byn.

I vår förening har vi också en intention att markera ut en vandringsled till gränsstenen där Småland, Skåne och Blekinge möts.

Detta år har vår bygd också kommit med i Älmhults kommuns satsning på cykelleder. Hitut heter den ”Trollskogsrundan”.

Alla är varmt välkomna till vår Konst- och kulturrunda, hälsar Marianna.

Relaterade inlägg

Vi firar med Den lilla vävoperan

Ingela Lindström

Glimåkra Vävningens Mekka

Ingela Lindström

Glimåkra PRO i november

info@espressoreklam.se

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer