15.4 C
Broby
2020-07-13
Kultur Lokalt

Historisk roman om Möckeln

Historisk roman om Möckeln

Angelica Victorin är frilansjournalisten från Osby vars debutroman nyligen släpptes som storpocket. Onsdagen den 29:e maj signerar hon böcker kl. 11-12 på Ica Maxi i Älmhult och lördagen den 1:e juni i Osbys bokhandel samma tid.

Angelica Victorins historiska feelgoodroman De minst väntade utspelas dels en sommarmånad 1917 i Borgholm, dels runt sjön Möckeln och i Lund 1905-15.
– Jag växte upp i Osby, flyttade till Lund som 13-åring och återvände till hembygden för elva år sedan. Idag bor jag med min familj i ett hus i Marklunda och uppskattar verkligen närheten till naturen.

Huvudkaraktären Agnes växer upp i Stenbrohult utanför Älmhult och skickas som 14-åring till en flickskola i Lund efter att hennes far insjuknat.
– Hon är en av få kvinnor som får utbilda sig, men livet blir inte som hon hoppats då förbjuden kärlek, familjehemligheter och sjukdom slår hennes liv i spillror, sammanfattar Angelica.
Trots att Agnes intalar sig att hon borde vara nöjd med att ha överlevt, plågas hon av det förflutna och slits mellan beslutet att satsa på yrkeslivet och en längtan efter mer.
– Den frihet hon strävar efter tas ifrån henne steg för steg i den olyckliga doktorsfamilj hon arbetar hos, avslöjar Angelica.
När Agnes möter en främling på stranden blir livet sig aldrig mer likt. Hon är ofrivilligt dragen till bonden Nathanael från Amerika som är i Sverige för att hälsa på släktingar.
– Som guvernant tillåts hon inte ha någon kärleksrelation och det blir en ojämn kamp mellan förnuft och känsla. Nathanael lyckas nå innanför Agnes kontrollerade yta och känslorna får oväntade konsekvenser, berättar hon.

Angelica Victorin arbetar just nu på andra delen i sin trilogi som utspelas på samma platser och dessutom i Frankrike och Amerika.

Relaterade inlägg

Felix och Bob mot nya cykeläventyr

Ingela Lindström

Unga Göingar i Världen – Hannah är down under

Ingela Lindström

Klubb katedral 
– En ny musikscen i Broby

alltomgoinge.se

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer