7.7 C
Broby
2021-05-07
Lokalt

Vår duktige skolpraktikant Jonathan

Vår duktige skolpraktikant

Jonathan Thörnqvist bor i Broby men går i klass 9B på Antonskolan Blekedamm i Kristianstad. Under vecka 10 har Jonathan varit praktikant hos oss på Espresso Reklambyrå.

Han har fått i uppdrag att skriva artiklar om sitt stora intresse och även om sin unika skola som ni kan läsa om här nedan. Jonathan har även fått följa med ut på reportage.

Foto: anita@espressomedia.se

Min unika skola

När jag var 6 år gammal började jag på Centralskolan i Kristianstad. Det var ca 300 elever som gick där, och det var en grundskola från årskurs 0 till 9. Det kunde lätt bli stökigt där emellanåt.

När jag började i 6:an så bytte jag skola eftersom högstadiet flyttade till en annan skola men jag ansökte om att komma in på Antonskolan. Varför jag ansökte om att få gå på Antonskolan var för att min lillebror hade gått där ett tag och hade berättat hur lugn och trivsam skolan var.

Bra första intryck
Det första intrycket jag fick av skolan var att den var mycket lugnare och att man hade möjlighet att lära sig på ett helt annat sätt än tidigare. När jag hade gått min första lektion på min nya skola insåg jag att jag hade lärt mig mycket mer här redan än på den andra skolan eftersom det var mycket stökigt i klassen där.
Jag var därför tvungen att jobba hårt för att nå de betygen jag ville ha, och samtidigt jobba hårt för att komma ikapp alla klasskamrater.

Trevliga lärare
Antonskolan är ingen stor skola, det är mindre elevantal och lärarna har tid att hjälpa oss elever på ett helt annat sätt. Skolan är också mycket lugn och harmonisk och man trivs verkligen med att gå där.
Lärarna på denna skolan är jättetrevliga och lyssnar på oss elever. Det tycker jag är enormt positivt om man jämför med hur jag hade det tidigare. Om man jämför Centralskolan med Antonskolan så är det högre krav på min nuvarande skola mot den tidigare skolan anser jag.

Jag kan definitivt rekommendera Antonskolan, det är en bra skola med snälla lärare och trevliga elever. Den har gjort mig till en helt ny människa och jag ångrar inte att jag började på den skolan. Alla lärare har gjort skolan intressant och rolig.

Mitt stora intresse är dataspel

Jag har alltid gillat dataspel med allt vad det innebär. När jag var ca 10 år så spelade jag mitt första konsolspel på ps2. Det mesta jag spelade då var Legospel. Intresset fick jag av min pappa som spelade dataspel.

För två år sedan började jag spela det populära spelet Minecraft. Här fick jag chansen till att lära känna flera andra Minecraftspelare runt om i Europa via onlinespel. Spelarna kom från exempelvis Tyskland, England, och Ryssland. Under tiden jag spelade Mincraft började jag lära mig vad en IP-adress är för någonting, och hur man kunde använda den på sitt nätverk för att kunna spela online med sina vänner. En IP-adress är speciella siffror ditt nätverk har för att du ska kunna komma åt din router via en webbläsare, t.ex. Internet Explorer eller Google Chrome.

Kodning av spel
För ca ett år sedan började jag att intressera mig för hur man kunde koda en enkelt hemsida, så jag började att titta på Youtube-filmer där de som hade kunskapen om detta visade och berättade om hur man gjorde. När jag hade klarat av att koda enkla hemsidor, så började jag lära mig att koda enkla rubriker, paragrafer och länkar. Jag började även koda enkla figurer såsom rektanglar, kvadrater, cirklar med mera. När jag hade fått tillräcklig kunskap i detta, så började jag att koda enkla spel också. Det var mycket mer komplicerat än vad jag trodde och under spelkodningen så gjorde jag en massa fel som jag lärde mig mycket av.

Framtidsdröm
Min stora dröm är att i framtiden få jobba med datorer. Allt från att kunna programmera till att kunna koda spel. Jag vill hemskt gärna jobba för de stora företagen som sysslar med detta, och jag tror att min stora passion kommer att bidra till en utveckling hos företaget. För jag tror att inom den närmaste tiden kommer tekniken att utvecklas och bli mer avancerad.

Text: Jonathan Thörnqvist 9B
Antonskolan Blekedamm Kristianstad

]]>

Relaterade inlägg

Rapport från Felix

Ingela Lindström

Det unika Emanuelskapellet i Ängaholmen

Johnny Billinger

Sommaraktiviteter på Sliperiet i Gylsboda

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer