3.7 C
Broby
2019-12-13
Föreningsliv Lokalt

Boalts Bygde & Kulturförening sammanfattade sitt år

Boalts Bygde & Kulturförening sammanfattade sitt år

Föreningen höll årsmöte i bygdegården den 1 mars med 34 närvarade medlemmar och andelsägare. Bland annat kunde en aktiv och ekonomiskt positiv verksamhet sammanfattas för fjolåret.

Under 2018 har bygdegården varit uthyrd vid närmare hundra tillfällen till föreningar, privata fester, gymnastik, yoga och syföreningen. Bygde- och Kulturföreningen har även haft egen verksamhet som föreläsningar, vårfest, teater, fotbollskväll och vinprovning.
Föreningen har mottagit penninggåvor från Syföreningen 3000 kr och från Glimåkra Sparbanksstiftelse, 50 000 kr – pengar som ska används till renovering av ovanvåningen under 2019. Renoveringen är viktig för att vi ska kunna utöka verksamheten, berättar Ingrid Johansson som är kassör och kulturansvarig i föreningen.

Lokalen har dessutom under 2018 fått en modern ljudanläggning med hörselslinga samt en datakanon tack vare ett bidrag på 30 000 kr från Glimåkra Sparbanksstiftelse och eget arbete. Där finns även en hjärtstartare som erhållits från kommunen. Vi vill rikta ett stort tack till bidragsgivarna och kommunen, säger Ingrid.

Föreningen hoppas framöver på utökat nyttjande av bygdegården och att så många som möjligt kommer till de olika aktiviteterna. Vi välkomnar idéer på nya aktiviteter! Bygdegården är i ett fint skick och ska bli ännu bättre efter renoveringen av lilla rummet på ovanvåningen. Vi hoppas också på att få fiber men det verkar tyvärr dröja, avslutar Ingrid.

Föreningen har många medlemmar och andelsägare. Det är ett bra stöd och i gengäld erbjuds medlemmarna 10% rabatt på hyran när man vill utnyttja lokalen privat.

]]>

Relaterade inlägg

Öppna Gruppen är på Jordgubbslandet

Ingela Lindström

Hemvändardag i Glimåkra

Ingela Lindström

Flitiga fingrar – en givande verksamhet

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer