17 C
Broby
2020-05-31
Kultur

Vi firar med Den lilla vävoperan

Vi firar med Den lilla vävoperan
Årets upplaga av Vävdagar i Glimåkra, 24-26 oktober, blir något utöver det vanliga.

– Eftersom det är 30:e gången arrangemanget går av stapeln vill vi erbjuda utställarna och besökarna något extra, säger Pia Wedderien och Lillemor Johansson, programansvariga. Vi har därför bjudit in operautbildade performanceartisten och musikern Lisa Hansson och tonsättaren och musikern Stefan Klaverdal som kommer att framföra Den lilla vävoperan, ett musikdramatiskt verk om vävningens magi, dess ljud, rytm och historia i Glimåkra folkhögskolans aula torsdagen den 24 oktober, klockan 17.00, biljettpris 50:-. – För övrigt kommer utställarna och besökarna att känna igen sig, säger Pia.

Unikt kulturarv

Tusentals människor vallfärdar till Vävdagarna för att handla av det stora utbud vävmaterial och garn som erbjuds. Men besökaren kommer också för att träffa likasinnade, inspireras och utbyta erfarenheter och få tekniker och material förklarade för sig. En mässa för och av kunskap! Mässlokalerna är Folkets Park och Medvind.

Handvävningen är ett unikt kulturarv, som är viktigt att föra vidare till kommande generationer. På VävstolsMuseet kan besökaren se barn och ungdomar sitta och väva med allt från träpinnar till videoband. Där visas också resultatet av Vävmagasinets vävtävling Tuskaft, Grimslövs folkhögskolas elevutställning mm. Se hela programmet på www.vavmuseum.se

Öppet hus

Som vanligt är Församlingshemmet fullt av lokala hantverkare. I Gamla prästgården ställer konsthantverkslinjen på Glimåkra folkhögskola ut textil och keramik. Glimåkra Vävstugeförening håller Öppet hus.

Kom och se flitiga medlemmar vävandes mattor, duktyger och andra inredningstextilier i olika tekniker och bindningar. Skyttelbussen tar dig gratis runt till byns olika aktiviteter. Affärerna och restaurangerna hänger på med sina vävdagspriser och vävdagsmenyer.

Relaterade inlägg

Kultur gör oss människor lyckligare

info@espressoreklam.se

Klubb katedral 
– En ny musikscen i Broby

alltomgoinge.se

Första bokmässan i Osby ”En sexa på en femgradig skala”

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer